Premier League är äntligen igång – de kommer vinna serien


Förra säsongen vann Liverpool Premier League på ett imponerande sätt. De har mer eller mindre exakt samma trupp inför den här säsongen. De har plockat in den grekiska backen Konstantinos Tsimikas som backup bakom Andrew Robertson samt tappat Dejan Lovren och Adam Lallana.

Manchester City är däremot favoriter enligt spelbolagen att vinna Premier League säsongen 2020-21. De ges en sannolikhet över 50% att vinna ligan den här säsongen.

Manchester City har köpt lös Nathan Aké från Bournemouth för 45 miljoner euro och Ferran Torres från Valencia för 23 miljoner euro. Sett till vilka som lämnat de är det främst Leroy Sané som såldes till Bayern München för 45 miljoner euro men med tanke hans skada förra säsongen är det inte direkt någon försvagning jämfört med förra säsongen.

De har även tappat David Silva och Claudio Bravo på free transfers efter deras kontrakt har gått ut.

Annars är det två lag som räknas som outsiders men som ges en chans i alla fall att vinna ligan vilket är Chelsea och Manchester United.

Manchester United avslutade förra säsongen grymt. Sedan Bruno Fernandes anslöt gick de obesegrade genom de 14 avslutande omgångarna av Premier League. Kan de hålla i den formen samtidigt som yngre spelare som Greenwood och Rashford fortsätter växa? I så fall kan United verkligen bli ett lag att se upp för den här säsongen även om det kanske inte räcker hela vägen till en titel.

Chelsea som haft sitt transferförbud har samtidigt varit extremt aktiva under sommaren. De har bland annat plockat in Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech och Thiago Silva inför säsongen. Totalt spenderade de runt 220 miljoner euro den här sommaren.

Men då har de sålt spelare för 230 miljoner euro de två senaste säsongerna.

Det går att följa hur lagen presterar genom säsongen på Tabellen.se.

Det kommer bli en speciell säsong då den startade så sent men måste bli klar inom samma tid som en vanlig säsong på grund av EM till sommaren.