Premier League är äntligen igång – de kommer vinna serien


Förra säsongen vann Liverpool Premier League på ett imponerande sätt. De har mer eller mindre exakt samma trupp inför den här säsongen. De har plockat in den grekiska backen Konstantinos Tsimikas som backup bakom Andrew Robertson samt tappat Dejan Lovren och Adam Lallana.

Manchester City är däremot favoriter enligt spelbolagen att vinna Premier League säsongen 2020-21. De ges en sannolikhet över 50% att vinna ligan den här säsongen.

Manchester City har köpt lös Nathan Aké från Bournemouth för 45 miljoner euro och Ferran Torres från Valencia för 23 miljoner euro. Sett till vilka som lämnat de är det främst Leroy Sané som såldes till Bayern München för 45 miljoner euro men med tanke hans skada förra säsongen är det inte direkt någon försvagning jämfört med förra säsongen.

De har även tappat David Silva och Claudio Bravo på free transfers efter deras kontrakt har gått ut.

Annars är det två lag som räknas som outsiders men som ges en chans i alla fall att vinna ligan vilket är Chelsea och Manchester United.

Manchester United avslutade förra säsongen grymt. Sedan Bruno Fernandes anslöt gick de obesegrade genom de 14 avslutande omgångarna av Premier League. Kan de hålla i den formen samtidigt som yngre spelare som Greenwood och Rashford fortsätter växa? I så fall kan United verkligen bli ett lag att se upp för den här säsongen även om det kanske inte räcker hela vägen till en titel.

Chelsea som haft sitt transferförbud har samtidigt varit extremt aktiva under sommaren. De har bland annat plockat in Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech och Thiago Silva inför säsongen. Totalt spenderade de runt 220 miljoner euro den här sommaren.

Men då har de sålt spelare för 230 miljoner euro de två senaste säsongerna.

Det går att följa hur lagen presterar genom säsongen på Tabellen.se.

Det kommer bli en speciell säsong då den startade så sent men måste bli klar inom samma tid som en vanlig säsong på grund av EM till sommaren.

 


Startar Premier League i juni?

Wembley

Det har varit ett långt uppehåll på grund av Coronaviruset. Men nu när Bundesliga kör igång kommer det allt mer nyheter runt en eventuell uppstart för Premier League. Här går vi igenom de senaste nyheterna och vad vi tror om resten av den här Premier League-säsongen.


Tyska Bundesliga blir första stora liga att köra igång igen när de gör comeback 16 maj. Detsamma gäller även andraligan i Tyskland 2.Bundesliga.

Premier League har enorma intäkter från TV-avtal och olika avtal med sponsorer som de riskerar bli återbetalningsskyldiga för om säsongen inte genomförs. Därför har de enorm press på just Premier League i det här fallet. Till exempel ligan i Beligen som redan strukit säsongen har inte alls lika stor andel av intäkterna från TV-avtalet.

Tidigare i veckan gick den brittiska regeringen har enligt BBC gett klartecken för spel från 1 juni för professionell idrott vilket öppnar för att Premier League ska kunna köra igång igen.

Enligt The Telegraph är planen att köra igång den 12 juni men än är inget klart och det finns olika stor vilja hos klubbarna att ta upp säsongen. Klubbar som Watford och Brighton som riskerar åka ur och ligger nära strecket har satt sig på tvären. Detta samtidigt som klubbar med mycket att spela för som Liverpool som vill säkra titeln eller de som vill knipa en sista Europa eller Champions League-plats är väldigt intresserade av att ta upp säsongen.

En brännpunkt har handlat om vart matcherna ska spelas. Mycket har tidigare talat om att det ska spelas på neutral mark som Wembley för att ha alla lag samlade och slippa resande samtidigt som förutsättningarna blir lika för alla när publiken saknas.

Lästips: Läs mer om de bästa spelbolagen.

Det här har däremot stött på mycket motstånd bland klubbarna som även utan publik vill ha kvar sin hemmaplansfördel som de har i de matcher som återstår.

– Alla skulle föredra att spela hemma och borta om det är möjligt, och det är uppenbart att vissa klubbar känner starkare för det än andra, säger Premier Leagues VD Richard Masters till BBC.

Enligt BBC är det drygt hälften av klubbarna som inte vill spela på neutral mark.

Fotbollslag i London – De här spelar i Premier League

Fotbollslag i London

London är en riktigt fotbollstokig stad. Det är inte bara Englands största och Europas näst största stad. Det är även en av de städer som vi svenskar reser absolut mest till och för oss som älskar fotboll är det som ett smörgåsbord av fina fotbollsupplevelser.

Ser vi till säsongen 2018-19 finns det hela sex klubbar i Premier League och det är:

Arsenal
Chelsea
Crystal Palace
Fulham
Tottenham Hotspur
West Ham United.

Däremot kommer Fulham åka ner till Championship inför säsongen 2019-20. Där kommer de göra dessa Londonklubbar sällskap:

Brentford
Millwall
Queens Park Rangers

Ser vi ännu längre ner på League One som kan erbjuda riktigt genuina fotbollsupplevelser hittar vi AFC Wimbledon och Charlston Athletic.

Ska du besöka London för en fotbollsresa se spelschemat här. Där ser ni kommande hemmamatcher i London för lagen i de tre högsta ligorna och kan enkelt planera in vilken match just du ska se under din resa till London.

Vill du hitta på något annat än bara fotboll? Visit London är ett bra förslag om du vill se andra turistattraktioner både väntade och oväntade som du kan passa på att ta del av under din resa till London. Vill du istället läsa nyheter runt Premier League besök Fotboll.com. Vi kan även rekommendera Svenskaoddsbonusar.se för detta.

Att det är så många lag i samma stad gör även att man ofta kan pricka in två matcher samma helg. Men då krävs det lite planering. Ofta är det främst Premier League som flyttar matcher till andra speldagar vilket underlättar. I de lägre divisionerna håller de hårdare på sina klassiska avsparkstider vilket gör att de lätt krockar och gör det svårt att se två matcher samma helg.

Tänk även på att norra England med städer som Manchester och Liverpool bara ligger någon timme bort med tåg. Vill du spela på någon av matcherna kan du först besöka bästabonusen.se.